Kinesiologie

(letterlijk De leer van de beweging van spieren en gewrichten), werd in de jaren zestig ontwikkeld door de Amerikaanse chiropracter George Goodhart met als basis Touch for Health waarvan John F. Thie de ontdekker is.

Kinesiologie is een therapeutische manier van werken, waarbij gebruik gemaakt wordt van spiertesten. Spieren hebben een bepaalde spanningen kunnen informatie geven over de conditie van het lichaam. Er wordt onderzoek gedaan naar de lichamelijke, psychische en/of voedings-conditie van een persoon.

 Een kinesioloog onderzoekt de achterliggende reden van:
Psychische klachten: door bepaalde denkwijze, hoofdpijn, opgedane trauma’s;
Chemische klachten: voeding, vitamine, medicijnen, allergieën;
Lichamelijke klachten: Spieren, weefsel, gewrichten, blessures.
Door middel van vragen zal de test spier aangeven te verzwakken (kost energie) of juist aangespannen te kunnen blijven (geeft, behoud energie) .

Kinesiologie stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam!

Een kinesioloog kan ook behulpzaam zijn bij het realiseren van positieve doelen in het leven, zoals het behalen van een examen of het overwinnen van een bepaald probleem (angst, verwerking verdriet, te veel stress, verslaving). Voor de behandeling wordt gebruik gemaakt van kennis en technieken uit de behandelend arts, fysiotherapie, voedingsleer, chiropractie en acupunctuur. Deze kan bijv. bestaan uit massage van spieren, massage en vasthouden van acupunctuurpunten, (bloesem) remedies geven, mineralen of vitaminen adviseren, spierversterkende oefeningen (bij bijv. blessures) of braingymoefeningen (bij leerproblemen). De behandeling bij een kinesioloog is erop gericht om het lichaam en het hoofd weer in balans te brengen. Én om inzicht te geven in het ontstaan of het waarom van de huidige situatie.

 Het behandelen van dieren.
Dieren reageren goed op kinesiologische behandelingen. De eigenaar wordt als tussenpersoon getest. Deze wordt eerst in balans gebracht zodat zijn of haar storingen niet naar boven komen tijdens het testen van het dier. Als het dier dan op schoot zit of wordt vastgehouden, wordt het dier verbonden met de tussenpersoon. Via de spiertesten van de eigenaar wordt vastgesteld wat er aan de hand is en een bijbehorende behandeling worden gezocht.

Het is wenselijk maar niet altijd nodig om het dier zelf te testen. Bij dieren die niet vast te houden zijn, wordt er bij voorkeur het haar, een veer of een persoonlijk attribuut gebruikt. Ook daar zit de energie van het dier in en kan via een tussenpersoon onderzocht worden wat er met het dier aan de hand is.

 

Homeopathie

Een geneeswijze gebaseerd op de ideeën van Samuel Hahnemann (1755 – 1843).

Tijdens een gezondheidstest wordt het geheel van de mens of dier bekeken door o.a de leefomstandigheden, symptomen, lichaamsfuncties, signalement en eventuele lichamelijk onderzoek te testen en te bespreken. Het voor geschreven Homeopathische middel heeft van oorsprong dezelfde uitwerking als de symptomen welke als klacht naar voren komen. Door de verdunning wordt het lichaam zelf aangezet om te reageren op de symptomen en de ziekte te genezen.

Homeopathische middelen worden  ingezet voor chronische aandoeningen, maar ook acute problemen en zelf in situaties waarin EHBO toegepast moet worden.

 

Bach Remedie

Dr. Edward Bach (1886-1936) bekeek de mens als geheel en niet alleen als ziekte geval.

Hij vond persoonlijkheid, emoties en psyche van de mensen net zo van belang.
Zijn onderzoek heeft een 38-tal bloesemremedies opgeleverd. Een bloesemremedie is een aftreksel van bloemen, planten of struiken.

Er zijn zeven hoofdgroepen te onderkennen in deze groep van 38 remedies
Deze hoofdgroepen zijn: Angst, Onzekerheid, Onvoldoende interesse, Eenzaamheid, Overgevoeligheid, Moedeloosheid of wanhoop, Overbezorgdheid .

Bach Bloesem Remedies kunnen aan baby’s, kinderen, volwassenen, dieren en planten gegeven worden. Ze gaan uitstekend samen met alle soorten reguliere medicijnen en hebben geen bijwerkingen.

 Hoe wordt de juiste remedie gevonden?
In gesprek met de patiënt wordt door middel van vragen een totaalbeeld van de klacht geformuleerd. Het totaalbeeld wordt bijvoorbeeld samengesteld uit een observatie, informatie van patiënt ( of verzorger), leefomstandigheden, belastende familie factoren, gedragingen etc. Vervolgens worden de kenmerken van de 38 remedies hiermee vergeleken.

 Hoe de remedies werken leg ik je graag uit tijdens een gezondheidstest

 

Vitaalleven geeft adviezen bij lichamelijke en mentale klachten welke met Orthomoleculaire voeding ondersteund kunnen worden.

Klachten zoals: Astma, Autisme, Bloedarmoede, Bloedsuikerschommelingen, Depressie, Hoofdpijn, Slaapklachten.

Orthomoleculair voedingsleer streeft ernaar het lichaam van de juiste bouwstoffen te voorzien, om de balans op lichamelijk en mentaal gebied te behouden, waar nodig te optimaliseren. Afhankelijk van verschillende factoren zoals leefgebruiken, wordt een persoonlijk advies gegeven.

 Diervoeding:
Een goede voeding hoort bij een goede verzorging van uw dier. Het is van groot belang dat de voeding voldoet aan de vraag van het lichaam. Eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen zijn in de juiste verhouding noodzakelijk voor een goede gezondheid. Ieder dier heeft een andere hoeveelheid en soort voer nodig. Dit is afhankelijk van onder andere het ras, de grootte, de leeftijd, de hoeveelheid beweging, zwanger/ zogende moederdier.

 De kwaliteit van het voer bestaat uit:
Juiste hoeveelheden voedingsstoffen, hoogwaardige kwaliteit natuurlijke grondstoffen, geen chemische toevoegingen zoals conservering middelen, geur-,kleur- en smaakstoffen. Het is vrij van destructievetten, vlees en beendermeel van kadavers van ziek vee en heeft een hoge verteerbaarheid. Het bevat natuurlijke antioxidanten. Kwaliteit van het voedsel is enigszins ook af te meten aan de hoeveelheid ontlasting: hoe meer, hoe minder goed het voedsel.

Bepaalde ziekten en ook gedragingen kunnen uitingen zijn van een disbalans in het voedingspatroon!

Voor een persoonlijk advies is het mogelijk uw dier en ook u zelf te laten testen welke voedingsstoffen bij uw dier of u extra nodig zijn.

 

Vitaalleven heeft verschillende mogelijkheden om te detoxen voor zowel mens als dier.

 De functie van detoxen:
Verbetert de stofwisseling, versterkt het eigen immuunsysteem, reinigt het bloed en de lymfe en werkt mede daardoor verjongend. Een diep doordringende behandeling van binnenuit, verwijdert effectief afvalstoffen, verlaagt de bloedsuikerspiegel, reguleert het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Werkt goed in op symptomen zoals jicht, artritis en fysieke trauma’s.

 Voor wie is detoxen geschikt:
Mensen die hun immuunsysteem en soeplesse optimaal willen behouden. Voor wie langdurig een hoge werkdruk ervaren, mentaal vermoeid zijn, weinig slaap nemen of krijgen. Drinken en/of roken, medicatie gebruiken. Patiënten met diabetes, zweetvoeten, huidklachten, griep, overgewicht. Mensen die in een ernstig vervuilde omgeving werken of wonen.

Vitaalleven  gebruikt o.a het SPA Life Detoxificatie Gezondheidsapparaat. Hierdoor wordt water afgebroken in energie deeltjes, positieve en negatieve ionen. Deze actieve ionen komen via de capillaire vaten en celmembranen het menselijke lichaam binnen en voorzien het lichaam van energiedeeltjes. Na complexe biochemische reacties, maken de positieve en negatieve ionen in het lichaam veel energie vrij, die de celenergie verhogen en de afgifte van allerlei soorten enzymen bevorderen. Ook verbetert de stofwisselingsfunctie van alle afscheidingsorganen in het menselijk lichaam, zodat de afvoer van afvalstoffen wordt versterkt en versneld, vooral de afvoer via de lymfe. De verschillende kleuren van de toxines, die uitgescheiden worden vanuit verschillende delen van het lichaam, laten duidelijk de toestand van je gezondheid zien.

 Detox voor Dieren:
Zoals bij mensen hebben dieren ook te maken met ophoping van afvalstoffen. Mede door medicatie gebruik, toxines vanuit voeding, vaccinatie, omgevings factoren die een rol kunnen spelen bij het verminderd functioneren van het lichaam of zelfs gedrags problemen kunnen veroorzaken.

 Enkele voordelen om ziekten te voorkomen:
Verbeterd de stofwisseling, reinigt bloed, geeft via het bloed voldoende zuurstof heft blokkades in de celwand op, zodat voedingsstoffen beter worden opgenomen. De huid geeft een vitale en glanzende indruk en de spieren bewegen zich soepel.

De detox kuur wordt per dier afgestemd op geschiedenis, ras, soort en lichaamsgewicht.

 

Aromatherapie is gebaseerd op gebruik van etherische (vluchtige stof), essentiële(onmisbaar voor het voortbestaan van de plant) of aromatische (geur en smaak van de bloem of vruchten) oliën. De olie komt voor in alle plantendelen zoals in de stengel, schors, zaden, hars en is daarbij steeds anders van aard.

 Toepassingsgebieden voor mens en dier:
Huid en haar;
Behandeling van kleine wondjes;
Behandeling van schimmels;
Spieren en gewrichten;
Behandeling van spieren dmv massage;
Hart en vaatstelsel;
Tegen hoge bloeddruk;
Tegen lage bloeddruk;
Luchtwegen;
Tegen hoesten, vastzittend slijm;
Zenuwstelsel;
Behandeling van stress;

Toepassingsmogelijkheden;
Verstuiven;
Verdampen;
Inhalatiebad;
Kaarsen;
Massage.

Per olie is het verschillend op welke manier deze gebruikt dient te worden. Wanneer een olie wordt voorgeschreven, zal duidelijk vermeld worden welke manier het beste toepasbaar is.

Essentiële oliën mogen nooit puur op de huid gebruikt worden!

Neem contact op