Agenda

*
bij aanmelding op maandagen 18.00-19.00
Vitaalkind, coaching op de mat

Te Yoshi Kai te Numansdorp

Kinderen leren spelenderwijs mee over hun eigen lichaamstaal, gevoel en persoonlijke talenten.
Tegenwoordig verwachten we veel van onze kinderen. Ze moeten het goed doen op school, sportief zijn, veel vrienden hebben en zich in snel tempo ontwikkelen tot verantwoordelijke volwassenen met een goede toekomst voor zich. Bij het voldoen aan al die verwachtingen kunnen de meeste kinderen en jongeren wel wat hulp gebruiken.

Kinesiologie is “de leer van de beweging”. Beweging zorgt ervoor dat de hersenen, zintuigen en spieren geprikkeld worden, waardoor het makkelijker is om te leren.
Gebrek aan beweging zorgt voor blokkades in de energie, en dus ook in het leerproces. Beweging is niet alleen voor kleuters, maar ook voor oudere kinderen, en volwassenen een voorwaarde om stressvrij te kunnen leren!

Edukinesiologie is een methode om leerproblemen te overwinnen, of in ieder geval te verbeteren.
De gevolgen van leerproblemen kunnen zijn dat kinderen:

  • Moeite hebben met lezen, schrijven of andere vaardigheden
  • Eerder geleerde regels niet kunnen toepassen (bv. omkering van letters)
  • Problemen hebben met hun concentratie
  • Faalangstig zijn: “Ik kan het toch niet”
  • Black-outs hebben bij het maken van toetsen
  • Gepest worden of zelf pesten
  • Een allergie ontwikkelen
  • Hyperactief gedrag vertonen
  • Gaan stotteren, blijven bedplassen, etc.

In alle gevallen gaat het om stress die niet goed verwerkt wordt: negatieve stress.
Edukinesiologie kan in veel gevallen helpen.

Via het contact formulier kun je aangeven interesse te hebben. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden

 

*
Bij aanmelding op dinsdagen tussen 18.30- 19.30 uur
Een Horsefulness wandeling bij De Peerdegaerdt In Strijen

 

Een Horsefulness wandeling is een moment van bezinning en rust: je geeft jezelf een moment om (weer) in contact te komen met de energieën in de natuur met behulp van het paard.
Je persoonlijke thema nemen we mee in je wandeling.
Tijdens een Horsefulness wandeling kunt je makkelijker ontspannen, je hoofd leeg maken en jezelf los maken van je thema, er wellicht anders naar kijken, anders ervaren. Het paard geeft signalen waarmee en hoe we ermee aan de slag kunnen.
Een Horsefulness wandeling is een heel persoonlijke ervaring waarbij bewustwording, loslaten en persoonlijke kracht naar voren komen. Dinsdag €15,- pp
Voor aanmelding kun je via het contact formulieer een bericht sturen

*
Dag trainingen op aanvraag voor individu of groep
Centered Riding® Op Locatie

 

Centered Riding® betekent “rijden vanuit je midden”, wat wil zeggen dat je leert heel bewust vanuit je bekken te rijden, dus echt vanuit je zit.

En nog veel belangrijker: ook hoe je dat kunt doen.
Wanneer je het idee hebt dat je beter zou kunnen rijden maar niet weet hoe je dat moet aanpakken, of wanneer je steeds weer dezelfde problemen tegenkomt, kan het zijn dat je vast zit in gewoontes en bewegingspatronen die niet altijd de meest efficiënte zijn.

Spiegelen en voelen
Je paard spiegelt wat jij doet, daarom is het ook zo belangrijk te weten hoe je beweegt, en wat je, bewust of onbewust, je paard vertelt met je zit, handen en benen.Paardrijden is bovendien een gevoelssport, het is belangrijk goed te leren voelen wat je zelf doet en te voelen hoe je paard beweegt en reageert.
De oefeningen leren je; Centered Riding® helpt je dit allemaal te ontdekken.

– hoe je je efficiënter kunt bewegen
– hoe je je balans kunt verbeteren
– hoe je kunt voelen wanneer je goed zit.
Al dit voelen helpt je om ook weer feedback van je paard te krijgen, want je zal merken dat hij steeds beter op je hulpen gaat reageren en fijner gaat lopen.

 

*
Dag sessie voor individu, groep of bedrijf op aanvraag
Paarden coaching op verschillende locaties

 

Paarden coaching in samenwerking met paarden.

Paarden spiegelen als geen ander het gedrag en de innerlijke toestanden van degene die met hem of haar in contact wordt gebracht.
Dit doet een paard van nature; het paard ziet en voelt onmiddellijk wat hij aan de ander heeft en neemt een positie in die er voor zorgt dat in geval van gevaar beiden zo veilig mogelijk zijn.

 

 

 

*
Paard en Totaalzorg body check, 4x per jaar
Hoekse waard

Paardentotaalzorg Body Check

“Een totale kijk op de zorg van je paard”

Paardentotaalzorg is een nieuw team van behandelaars binnen de Hoekse Waard uit de reguliere en complementaire geneeswijze. Door samenwerking van verschillende disciplines kan jouw paard in zijn geheel onderzocht en behandeld worden. Door deze complete aanpak krijgt je paard alle zorg die het verdient.

Het team bestaat uit Anke Grollé: dierenarts,
Chantal Rijkhoff: chiropractor, dry-needling, medical taping,
Leonie Zuiderwijk: paardensportmasseur,
Alied Fijen: revalidatie trainster,
Lily Venema: Nes energie meting,
Eefje van Prooijen: paardencoaching, Centered Riding, biosensormeting, Kinder coach.
Anita van Gils: Reconnective Horseriding, energetisch coach, Centered Riding instucteur.

Om een korte screening te laten doen en eventueel een behandelplan op te stellen voor je paard hebben wij kennismakingsdagen ingepland. Je kan je paard inschrijven via het contactformulier op de website www.paardentotaalzorg.nl.

 

 

*
2x per maand
de medewerkers coach sessie bij De Peerdegaerdt Strijen

 

2x per maand worden er voor de medewerkers van De Peerdegaerdt coach sessie met behulp van paarden gegeven. Daarin komen individuele vraagstukken aanbod welke met behulp van het paard op een fijne manier zichtbaar worden. Er worden oefeningen aangeboden welke in het dagelijks leven toepasbaar zijn en welke ondersteunen in het persoonlijk proces.

Paarden zijn sensitieve dieren en hebben een bijzondere aantrekkingskracht op mensen. Een paard spiegelt je aan je diepste zelf. Paarden hebben eeuwenlang een goede band met de mens gehad en dat is niet voor niets. In vroegere tijden waren ze zelfs levensreddend. In deze tijd heeft het paard nog altijd een grote aantrekkingskracht op de mens. Elk dorp of stad heeft wel een manege.

In de vrije natuur is het paard een kuddedier. In een groep paarden heeft ieder dier zijn eigen plek, weet wat de rangorde is en zorgt voor een balans van geven en nemen binnen de groep. Een belangrijke eigenschap van het paard is dat het dier volledig in het “hier en nu” leeft en anderen onvoorwaardelijk accepteert zoals hij is. Zelfs bij de mens.

Als je met een paard werkt, is zijn natuurlijke drang om met jou een mini-kudde te vormen. Je kunt een paard alleen leiden door in je eigen kracht te staan. Een paard leiden vanuit je wil of hoofd lukt niet. Een paard heeft feilloos door of je in je kracht staat. Daarmee is het paard een fantastische spiegel of je staat voor wie je bent en helpt je te laten zien waarin je nog mag groeien.

Daarin is Paarden coaching een mooi middel om individueel, met vrienden of collega’s te ontdekken wat mijn kwaliteiten, talenten zijn en waar mag ik nog aan werken.

 

*

Quote

The natural healing force within each one of us is the greatest force in getting well
∞ Hippocrates ∞

Contact

Eefje van Prooijen
Buitenlanden 21
3274 MB Heinenoord

Tel: 0654 20 68 48
Email: klik hier om te mailen
KvK: 57418519
BTW: 135337835B01

Nieuwsbrief

Oeps! We konden je formulier niet vinden.